2011. augusztus 26.

Mihály

(aki inkább még csak Misi) megérkezett.
Puszilunk mindenkit, és mosolygunk a világra :)


2011. augusztus 18.

Helyzetjelentés

Még mindig kerek a világ, már ami a nagy görögdinnyét illeti a szoknyám alatt...
Egyelőre még nagy az egység, de ahogy mondani szoktam, ilyen közel még sosem álltam a szüléshez. Már fáj mindenhol, húzzák vonják a derekamat, aminek most az egyszer örülök, mert már nagyon izgatottan várom a szülést. Amennyire csak pozitív emlékeim vannak Anna születéséről, annyira remélem, hogy most sem lesz másként. A terveim szerint (haha) augusztus 20-án szülünk. Ezt már februárban kijelentettem, vicces lenne, ha tényleg így lenne. Így aztán érezvén, hogy szorít a határidő, készítettem fotót is, mert Annapanna nem mindennapi lelkesedéssel várja Misit:


(Az ott alul a görögdinnye a szoknyám alá rejtve...)


2011. augusztus 16.

M-m-m

Mackótrió, memória, mákoszsák. Ezek a finomságok készültek mostanság.
A memória játék régi elképzelésem volt, ha tudtam volna, hogy ilyen gyorsan elkészülök vele, hamarabb nekiálltam volna. Terveim szerint az életkor előrehaladtával (és az érdeklődés fokozódásával) bővíthető a készlet. Egyelőre 10 pár képecskét varrtam, és még a rendeltetésszerű használat is várat magára, de azért így is tudunk vele felismerőset, párkeresőset játszani. Meg szét és összepakolni:)




A mackók pedig szerelem első látásra. Az előző bejegyzésben már beszámoltam a zöld pajtásról, azóta viszont ellenállhatatlan vágy uralkodott el rajtam, hogy még még készíteni kell ilyen mackót. Szerencsémre van a mackótermésnek felvevőpiaca, méghozzá családon belül.


A mákoszsákokból pedig sosem elég. A címke mobil, így a zsák kifogyás esetén tetszőlegesen babosítható vagy lencsésíthető...


2011. augusztus 9.

Kerek a világ

Végre úgy érzem ismét, hogy nem csak a nagy pocakom, hanem a világ is kerek. Már régen nem éreztem magam ennyire összeszedettnek. Az elmúlt hetekben voltam magam táborozni, vezettem kézműves tábort, és izgultam eleget. Aztán letudva a "kötelező" programokat (amiket szabadon választottam magamnak) szépen megnyugodva, feltöltődve várom Misi érkezését, aki úgy érzem nem is siet :)

Az elmúlt két-három hét termése pedig 
egy tartalmas tábor Kisnyalkán, barátkozással,
pannonhalmi kirándulással,



mackóvarrással, a zöldet haza is csábítottam :)


Múlt héten pedig kézműves tábort szerveztünk gyerekeknek, sok-sok technikával. Rendesen elfáradtam benne, de nagyon jól esett, a sok tapasztalatot még fogom tudni kamatoztatni :)