2011. március 25.

Erre repül a rigó, arra meg a ...

Meglettek a madárkák, még házon belül voltak, annyira nem röppentek messze. Egy fotó erejéig össze is ültek csoportképre. Nem kell semmi bonyolultra gondolni, csak annyi, amit egy gyerekkéz is ügyesen össze tud állítani. Kartonpapír, dekorpapír (esetemben scrapbook papír), filctoll, gomb és szalag. Meg olló.A csibés ötletet a neten találtam, szintén alapvető elvárás volt a könnyű elkészíthetőség. Azt hiszem mutatós darabok születnek holnap ezek alapján.



A másik heti termés pedig a sose kategória első példánya. Ugyanis SOSE fogok ruhát varrni. Másnak meg pláne. (Magamnak már sikerült Colette alkotónapján a nyáron.) Most egy kedves régi és állandó megrendelőm (a tesóm...) kérésére készült egy tunika. Óvodában fog munkaruha minőségében szolgálni. Muszáj megmutatni, hogy lássa, mit visz neki a postás a jövő héten. Már említette, hogy ha jó lesz, akkor azért kér még. Hááát, meglátjuk.


A mai nap termése pedig egy tűpárna, ami csak azért izgalmas, mert kb három éve vettem egy nemezelőtűt. Hogy majd azonnal kipróbálom. Azonnal három év múlva eljött a pillanat, és kipróbáltam, de messzire nem tettem, mert sokkal jobban tetszik így a minta, mintha filcet filcre varrnék...



Nem lesz nemezművész belőlem, de a technika jelenleg nagyon tetszik, még alkalmazni fogom, elképzelésem szerint játékokon. Ötlet már van. Remélem hamarosan bele is vágok.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon csinos a ruha, a címkéje pedig... Én hordanám, ha oviban dolgoznék! :)
    A nemezelésbe, képzeld, én is bele szeretnék vágni, bár viszonylag kevés a gyapjú még hozzá, csak apróságokra futná, de nagyon érdekes terület. Sok sikert nekünk! :)

    VálaszTörlés